Skip to main content

ZEBRA BANANEN (SCHOKOBANANE)

Fluffiger Teig, Schlagsahne, Banane und Schokolade - besser kann es nicht werden! Dieses Rezept ist ein Grundrezept und Sie können leicht andere Zutaten wie Nüsse oder Marzipan hinzufügen. Wir beginnen mit einem leichten, luftigen Teig, der superschnell zu machen ist, verwenden eine halbe Banane, und toppen alles mit Sahne und Schokolade. Für die Dekoration können Sie wählen, ob Sie die ganze Banane mit Schokolade überziehen oder Streifen aus Schokolade machen (das ist der Zebra-Look).


Los geht's!


REZEPT:

Zutaten (für 6 Bananen)

  • 50g Mehl
  • 25g Speisestärke
  • 60g Zucker
  • 2 Eier
  • Vanilleextrakt und eine Prise Salz
  • einen Schuss warmes Wasser
  • 3 Bananen
  • 100 g Zartbitterschokolade
  • 50 g Schlagsahne

Zubereitung:


  1. Heizen Sie den Ofen auf 190 °C Ober-/Unterhitze vor.
  2. Trennen Sie die Eier. 
  3. Schlagen Sie das Eiweiß mit einer Prise Salz steif. Geben Sie dann die Hälfte des Zuckers (30 g) hinzu und schlagen Sie noch eine Minute weiter.
  4. Geben Sie den restlichen Zucker, Vanilleextrakt und warmes Wasser zu den Eigelben und schlagen Sie die Masse 4-5 Minuten lang, bis sie hellgelb wird.
  5. Mehl und Speisestärke in die Eigelbmischung sieben und mit einem Teigschaber langsam einarbeiten.
  6. Den Eischnee unterheben und den Teig auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech geben. Er sollte 0,3-0,5 cm dick aufstrichen werden.
  7. Backen Sie den Teig 8 Minuten lang, bis er goldbraun ist, und lassen Sie ihn dann abkühlen.
  8. Schlagen Sie in der Zwischenzeit die Sahne und halbieren Sie die Bananen waagerecht.
  9. Legen Sie die Bananen auf den Teig und schneiden Sie um die Banane herum, sodass Sie ein Teigstück in der gleichen Form wie die Bananen erhalten.
  10. Wiederholen Sie den Vorgang mit allen 6 Bananen.
  11. Bestreichen Sie jedes Teigstück mit etwas Sahne, bevor Sie es mit den Bananen belegen.
  12. Schmelzen Sie die gehackte Schokolade mit etwas Öl und dekorieren Sie damit Ihre Zebra-Bananen.
  13. Guten Appetit!


Wenn Sie dieses Rezept ausprobiert haben, würde ich mich sehr freuen, Ihre Ergebnisse auf IG zu sehen - taggen Sie mich @tamarasbakings

Popular Recipes

THE BEST BROWNIES: fudgy chocolate dream

Have you ever dreamed of fudgy, chocolatey Brownies?  Well, I have THE recipe that you're looking for. I changed some classic techniques and replaced a part of some of the most known ingredients to make the Brownies taste even better. So, if you want the perfect chocolate treat -jump to the recipe here. But I would appreciate if you read the following instructions to improve your Brownie -skills.  Let's go! What are the basic ingredients? For the perfect Brownies, you'll need: Butter and Coconut oil: the coconut oil gives the whole batter a really nice texture and makes the taste of the chocolate even more intense. Butter is one of the most basic but at the same time most important ingredients. To  create the fudgy consistency, we use melted butter and coconut oil . Chocolate: a Brownie without chocolate isn't a Brownie, right? So make sure to use high-quality chocolate with a high percentage of cocoa (70-80%). Sugar: I used a mixture of normal, g...

Do you want to learn how I create a short-form food video from start to finish?

I've been sharing my baking creations for more than five years on my Instagram Account @tamarasbakings . It all started with pictures but slowly, I transitioned into short-form videos, aka Reels. In the beginning, I made them very detailed and experimented with different settings in my home, various backdrops and camera angles, editing techniques, etc. but over time I created an effective way to film my Reels and now I am sharing multiple ones per month. Since I have the best followers in the world, I often get comments on how nice my editing is or how beautifully filmed my videos are. And I do pay close attention to the little details, like props and decor items, camera angles, and creating interest, so people genuinely want to watch my videos. This all being said, I think it is time to show you how I create my "bake with me"-Reels. And that is why I created a Skillshare course to teach you exactly that! In case you've never heard of Skillshare before, it is an onlin...

Cinnamon Rolls - perfect for fall baking

When I think of fall baking and the cozy season, I immediately think about cinnamon rolls, as well. There's just something so comforting about a soft, fluffy, and sweet cinnamon roll together with a cup of your fav fall drink. So today, I am sharing my favorite cinnamon recipe with you. I've always been using this exact recipe and I can confidently say that my whole family and friends love it! The yeast dough - things to keep in mind The most important thing about a good and fluffy cinnamon roll is, of course, the yeast dough- but how can you ensure it gets fluffy and perfect? First of all, I always use fresh yeast. In my opinion, this gives you the best results. In order to make sure the yeast can do its job properly, the temperature of the milk (and butter mixture) is key! If your mixture is too hot or too cold, you won't get a good yeast dough, it won't rise and your cinnamon rolls will be dry and flat. I always think of a hot bathtub when I heat my milk. Imagine you...